Skip to main content

SAUTER Vision Center

Univerzalno upravljanje sistemima – jednostavno i prilagođeno budućnosti.

Softver za sveobuhvatno upravljanje zgradama, energijom i održavanjem

 

 

Kompletno rešenje

SAUTER Vision Center predstavlja sveobuhvatno rešenje za moderno upravljanje objektima. Integracija specijalizovanih pomoćnih modula omogućava njegovo korišćenje za širok spektar zadataka vezanih za objekte koji objedinjuju:

  • Upravljanje zgradama
  • Upravljanje prostorijama
  • Upravljanje energijom
  • Upravljanje održavanjem

SAUTER Vision Center je pogodan za svaki tip zgrade – od pojedinačnih zgrada preko razuđenih objekata do velikih projekata. Odgovara i svakoj nameni objekta osiguravajući optimalne klimatske uslove i povećani komfor u kancelarijskim i administrativnim prostorima, hotelima,  istraživačkim institutima, bolnicama ili proizvodnim pogonima, pri čemu se vrši održavanje ili čak i smanjenje operativnih troškova.

Lako se koristi

Kao softver za upravljanje zgradama koje koristi HTML5 standard, SAUTER Vision Center može da se upotrebljava sa bilo kojim operativnim sistemom i skoro svim internet pregledačima. Nije neophodno da instalirate pomoćne aplikacije ili dodatne komponente.

HTML5 logo with red shield

Rad pregledača sistema SVC omogućava lako prikazivanje svih informacija i daljinski unos prilagođavanja. Pored toga, garantuje fleksibilan pristup nezavisan od lokacije na svim standardnim krajnjim uređajima, kao što su stoni računari, laptopi, tableti, pametni telefoni i pametni satovi.

Personalizovane kontrolne table i tematska navigacija pružaju pregled svih relevantnih informacija. Korisničke procene daju precizne uvide pružajući podršku vlasnicima, menadžerima objekata i korisnicima pri optimizovanju operacija vezanih za objekte.

Fleksibilna automatizacija prostorija sistema SAUTER Vision Center koja prilagođava veličinu prostorija ili velike segmente prostorija ne zahteva složene konfiguracije, već samo nekoliko klikova.

Scenario Manager olakšava planiranje i izvršavanje događaja ili radnji koje se ponavljaju za sve funkcije u okviru građevine. Na primer, organizator događaja u podešavanjima može da definiše i vremenski optimizuje udobnost prostorije za svoje prostorije za konferencije i sastanke. Planiranje više događaja i različitih vremenskih perioda može da se definiše u kalendaru sličnom Outlook kalendaru.

Energetska efikasnost i pouzdanost

Energetski efikasne poslovne zgrade
Pametne zgrade stvaraju radna i obrazovna okruženja koja su pouzdanija, bezbednija, produktivnija i udobnija, pri čemu se istovremeno povećava efikasnost resursa. SAUTER Vision Center pruža kompletan pregled da bi se optimizovali performanse, operativna efikasnost i povraćaj investicije tokom celog životnog ciklusa građevine.

Pouzdanost u industrijskim i proizvodnim građevinama
SAUTER Vision Center centralno objedinjuje sisteme, procese i potrošnju energije u postrojenju kako bi se obezbedilo rano otkrivanje neusaglašenosti za kritična podešavanja i kako bi se one otklonile. Beleženje kompletnih podataka omogućava neprestano prikazivanje i praćenje ambijentalnih uslova, radnih parametara i intervencija korisnika u proizvodnim procesima.

Usaglašenost za bolnice, laboratorije i farmaceutske instalacije
SAUTER Vision Center ispunjava bezbednosne zahteve sistema za upravljanje građevinama i energijom u okviru bioloških nauka i prehrambene industrije. Sistem ispunjava zahteve standarda FDA CFR 21, deo 11, i moguće ga je u skladu sa njim validirati.

Tehnička bezbednost na aerodromima i železničkim stanicama
Objedinjavanje komponenti za vazduh, terminale i kopno sistema za automatizaciju građevina postavlja velike zahteve pred centralni sistem za upravljanje. SAUTER Vision Center pomaže operaterima transportnih čvorišta da obezbede dostupnost, energetsku efikasnost i udobnost u okruženjima sa velikim brojem posetilaca.

Maksimalna efikasnost

Kompletno upravljanje zgradom i energijom usmereno na održivost pruža odlučujuće prednosti: Dobijate bolju udobnost, pouzdanost i veću dostupnost za instalaciju uz manju količinu napora. SAUTER Vision Center znatno pojednostavljuje procese i na isplativ način ispunjava zahteve korisnika.
Može da identifikuje potencijalno poboljšanje, što omogućava optimalne performanse i najviši nivo udobnosti za sve prostorije koje se koriste.

Uz standardizovane interfejse i fleksibilan, otvoren dizajn, SAUTER Vision Center lako se integriše u kompanijske procese i radne procedure i čini ih efikasnijim uz kraće vreme odziva.

Zaštita investicije

Budući da podržava standarde kao što su BACnet i OPC, kao i fleksibilne mogućnosti za proširenje, SAUTER Vision Center nudi zaštitu kompletne investicije. Globalni BACnet Cross Domain-Certification B-XAWS Revision 1.18 omogućava integraciju dodatnih građevina sa različitim sistemima i dobavljačima za automatizaciju građevina u nadređeni sistem za upravljanje građevinama sada i u budućnosti.

Da bi klijentima mogao da ponudi kompletno rešenje, jedan IoT klijent podržava povezivanje dodatnih kontrolera prostorija i stanica za automatizaciju preko standarda MQTT. TLS šifrovanje osigurava bezbednu komunikaciju između decentralizovano raspoređenih stanica za automatizaciju, na primer, radi povezivanja SAUTER ecos ili modulo 6 stanica preko interneta sa sistemom SVC u klaudu.
Konektor cloud-a takođe je dostupan za korišćenje aplikacija iz sistema SAUTER Cloud, kao što je Mobile Building Service u sistemu SAUTER Vision Center. Na taj način, automatizacija građevina na višem nivou objedinjuje se sa aplikacijama iz sistema SAUTER Cloud

Čak i prethodni SAUTER sistemi mogu da koriste prednosti koje nudi moderan softver za automatizaciju građevina putem novaNet OPC servera. Na taj način se olakšava planska i sukcesivna migracija sistema za građevine na centralno upravljanje građevinama u sistemu SAUTER Vision Center.

logos of standards bacnet mqtt opc

Bezbednost i usaglašenost

Važnost povećane bezbednosti posebno je velika za sisteme dostupne putem interneta. Ovim zahtevima se za biološke naučne objekte dodaje još zahteva za usaglašenost koje nameću FDA i GMP.

Bezbednosti doprinose ne samo osnovne funkcionalnosti kao što su HTTPS i proširene funkcije bezbednosti za prijavljivanje i lozinke, već i detaljni dnevnik nadzora koji prikazuje i čuva sve korisničke aktivnosti. Pored toga, pojedinačni izveštaji za validaciju mogu da se generišu i sačuvaju kao bezbedan PDF, uključujući komentare i vremensku oznaku, kao i korisničke informacije.

Dodatna funkcija koja doprinosi bezbednosti pri promeni cifara i podešavanja postrojenja jeste obavezan ponovni unos podataka za prijavljivanje, lozinke i komentara. Na primer, ovo osigurava nemogućnost slučajne promene temperature ili vlažnosti u laboratorijama. Za objekte koji zahtevaju usaglašenost sa zahtevima FDA, SAUTER pruža dodatne funkcije i izjavu o usaglašenosti sa standardom 21 CFR11.

 

 

Za dodatne informacije, idite na stranicu proizvoda i obratite nam se.

 

Idite na stranicu proizvoda sa dokumentima

Idite na kontakt formu

 

Sauter Vision Center Logo

© 2024  Fr. Sauter AG Sva prava zadržana