Skip to main content

Luštica Bay

Savršenstvo interakcija švajcarskih komponenti garantuje apsolutnu održivost u skladu sa LEED standardima zelene gradnje.

Od samog početka izrade projektne dokumentacije, SAUTER kao osnivač Saveta Zelene Gradnje u regionu  i jedna od vodećih svetskih kompanija u Green Building konceptu gradnje igra značajnu ulogu u prvoj fazi izgradnje “Luštica Bay“ primorskog zelenog grada koji je prvi registrovani “LEED for Homes” projekat u Evropi.

SAUTER: Ključni postulati modernog građevinarstva treba da budu odgovornost, održivost i posvećenost društvu i prirodi.

Impresivni prirodni resurs površine 690 hektara, i najznačajniji prirodni potencijal smešten na ulazu u Boku Kotorsku. Osmišljena, konstruisana i nagrađena zbog svoje posvećenosti i ogromnog poštovanja prema životnoj sredini. Luštica Bay.

Luštica Bay je prvi registrovani “LEED for Homes” projekat u Evropi i kao takav postavlja nove standarde u konceptu zelene gradnje u regionu.

 

SAUTER: Stogodišnje iskustvo implementirano u naša rešenja podiže projekat zelene gradnje na viši nivo LEED sertifikacije.

Ceo kompleks biće umrežen pomoću najsavremenije švajcarske tehnologije, koristeći BACnet/IP otvoreni protokol. Ova mreža čini krvotok budućeg zelenog grada.

Svaka pojedinačna zgrada se sastoji od nekoliko luksuznih apartmana, a u svakom od njih se nalaze sobne automatske BACnet stanice SAUTER „ECOS 5“ koje upravljaju sistemima klimatizacije uz pomoć izvršnih elemenata u polju proizvedenih u Švajcarskoj.

Inteligentni sistemi upravljanja omogućuju da u svakom apartmanu svaka pojedinačna prostorija ima svoju zasebnu mikroklimu, prema individualnim potrebama korisnika koji u njoj boravi. Pri svakom koraku tokom projektovanja sistema automatskog upravljanja vodilo se računa o uštedi energije i podizanju nivoa energetske efikasnosti, a da se ne naruši visok nivo komfora koji korisnik ovakvih luksuznih stambenih jedinica očekuje.

Zeleni metod gradnje, energetski efikasno upravljanje sistemima i nadzor nad potrošnjom energije, čine osnovu ovog jedinstvenog projekta usmerenog ka očuvanju životne sredine.

© 2020  Fr. Sauter AG Sva prava zadržana